Stichting Avavieren

Logo Stichting AvavierenStichting de Wollebrandcross ondersteunt Stichting Avavieren, zodat zij in de toekomst aangepaste strandrolstoelen kan aanschaffen, speciaal voor kinderen met een beperking.

Avavieren heeft als voornaamste doel om in de nabije toekomst families, waarvan één van de leden een (zware) beperking heeft, een geheel begeleide en daardoor zorgeloze vakantie aan zee aan te bieden. Hiertoe wil zij in het Westland een aantal volledig aangepaste en rolstoelvriendelijke huizen neerzetten.

De initiatiefnemers Hans en Elly Prins, weten uit ervaring dat er grote behoefte is aan dergelijke vakanties. Als vrijwilligers hebben zij al een tiental jaar gemerkt wat de impact is van zo’n vakantie voor zowel degene met een beperking als diens familie. Voor beiden is een dergelijke ervaring vaak grensverleggend en geeft de familie weer voldoende energie en steun om er weer een jaar tegenaan te kunnen.

Om zoveel mogelijk van het strand en de zee te kunnen genieten, zullen uiteraard ook strandrolstoelen nodig zijn. Mede dankzij Stichting de Wollebrandcross zal het mogelijk zijn om deze aan te schaffen.