Stichting Leergeld Westland

Logo Stichting Leergeld WestlandIn Westland zijn zo’n 2.000 kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar die aan de zijlijn staan op het gebied van sociale participatie. Steeds meer ouders met beperkte financiële middelen doen een beroep op Stichting Leergeld om hun kind(eren) te laten meedoen met allerlei activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn, maar die zij vanwege hun moeilijke financiële situatie niet of niet langer kunnen betalen.

Het gaat dan bijvoorbeeld over vergoeding van sportieve of culturele activiteiten, scouting, ouderbijdragen, deelname aan schoolkampen, excursies en schoolreizen en over de aanschaf van een computer of een fiets. Kinderen uit arme gezinnen lopen groot risico op sociaal isolement. Leergeld wil ertoe bijdragen dat deze kinderen zich fysiek en emotioneel optimaal kunnen ontwikkelen waardoor ze later volwaardig participeren in de samenleving.

Motto Stichting Leergeld Westland

Ons motto is: “Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!”
Meer informatie en mogelijkheden over aanvragen bij Stichting Leergeld Westland kijk op www.leergeldwestland.nl

Wollebrandcross

Met de opbrengst vanuit de Wollebrandcross wil Stichting Leergeld Westland graag alle kinderen laten meedoen met sport en cultuur. De opbrengst wordt besteed aan contributies en de aanschaf van middelen als kleding of schoenen om te kunnen participeren met leeftijdgenootjes.

SONY DSC