Onze visie
Omdat elk mens uniek is
en met zijn eigenheid onze samenleving verrijkt
Omdat elk mens behoefte heeft aan persoonlijke groei en ontwikkeling
en aan nieuwe ervaringen die het leven verrijken
Daarom ’s Heeren Loo
Opdat jij – jong of oud –
een passend antwoord kan vinden
Op grote en kleine vragen
die er voor jou toe doen
Dichtbij en samen met de mensen
die belangrijk voor je zijn
Waar we samen leren
en jij je eigen keuzes maakt
Omdat het vooral gaat om wie jij bent
en wat jij kunt of nodig hebt
Onze kernwaarden
Betrokken
We zijn betrokken bij ons werk, de cliënten en hun sociale omgeving. Onze toewijding en professionaliteit komen terug in alles wat we doen. Door een proactieve houding weten we wat er speelt en kunnen we hier snel en adequaat op inspelen. We houden ons niet afzijdig, maar gaan de discussie aan zonder onszelf te verliezen. Betrokken ben je niet passief, maar actief.
Samen
We werken samen. We zijn open, geïnteresseerd en in verbinding met elkaar en de maatschappij. We gaan verder dan het hebben van alleen een functionele relatie met onze omgeving zonder dat het klef wordt. We doen het samen, omdat we erin geloven dat we samen betere resultaten bereiken.
Passie
We hebben passie en stralen die ook uit. Bij ’s Heeren Loo krijg je energie van energieke mensen. Je voelt de hartelijkheid van ‘wees welkom’ en ‘wat kan ik voor je betekenen’. We zijn bevlogen en onze passie gaat hierbij verder dan gewoon opgewekt zijn, maar wordt nooit overweldigend.
Ontwikkeling
We staan voor ontwikkeling. Voor beweging, groei en nieuwe ervaringen. Want stilstaan is geen optie. Voor niemand. We zijn hierin niet voorzichtig, maar ook niet overambitieus. We dagen uit en proberen het maximale eruit te halen, met respect voor mogelijkheden en omstandigheden.
Het aanbod
’s Heeren Loo Zorggroep biedt zorg aan volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking in diverse vormen (waarvan de voornaamste woonzorg en dagbesteding zijn). Zij heeft locaties door heel Nederland en is onderverdeeld in regio’s. In de regio Zuidwest-Nederland concentreert de geboden zorg zich op het vroegere instellingsterrein in Monster: Het Westerhonk. Buiten dit leefgebied omvat Het Westerhonk een aantal buitenlocaties in o.a. Wateringen, Monster, de Lier, Den Haag en Schipluiden. Bij het Westerhonk werken 1.031 medewerkers samen met circa 500 vrijwilligers aan de zorg voor 575 cliënten.
Wollebrandcross
Op Het Westerhonk is het aantal woningen met jongeren de afgelopen sterk toegenomen. Deze jongeren maken gebruik van de faciliteiten van het terrein van Het Westerhonk, zowel in hun vrije tijd als tijdens de dagbesteding. Een aantal wensen van Het Westerhonk om de faciliteiten te verbeteren staan hieronder beschreven.
1. Belevingstuin de Bosroos
De Bosroos, belevingstuin op het instellingsterrein van Het Westerhonk, beschikt over zo’n 4200 m2 grond. Hier bieden zij op doordeweekse dagen dagbesteding voor 15 cliënten. Daarnaast zijn er diverse groepen die dagelijks naar de belevingstuin toe gaan om tuintjes te onderhouden of te genieten van muzikale activiteiten. Ook produceert de belevingstuin verschillende soorten planten, groenten en fruit.
Dagbestedingsgroepen en woningen bezoeken regelmatig de belevingstuin. Zo hebben dagbestedinglocaties voor jeugd Het Jongerenhonk en De Binken een eigen tuintje en onderhouden zij dit zelf.
In de komende jaren wil de belevingstuin door middel van muziek de beleving verder uitbreiden. Zo zijn zij bezig met het realiseren van muziekinstrumenten verspreid door de tuin. Bezoekers van de belevingstuin kunnen deze instrumenten vrij gebruiken en zo ook de klanken van de muziek beleven. Een grote wens is nu nog een eikenhouten frame waarin m.b.v. kunststofommantelde staalkabels een hoogwaardige met de hand gedreven gong van een roestvrij bronslegering is opgehangen. Met de rubberen hamer die hierbij hangt kunnen cliënten op een veilige manier naar hartenlust zelf muziek maken.
2. Speeltuin bij de Groenendalen
Aan de Groenendalen liggen diverse woningen met jongere cliënten. Deze cliënten spelen graag buiten. De speelfaciliteiten direct voor de deur, dus in het zicht van de begeleiding, zijn nu te beperkt voor de cliënten. Zo zouden de jongste kinderen graag een klimtoestel willen. Ook bestaat de wens voor een basketbalpaal en een achtervanghek. Dit zou geïntegreerd kunnen worden in de bestaande speeltuin die gelegen is aan de Groenendalen.
3. Auto uitkijkplek op Het Veld
Woning Veld 1 heeft een carport aan de woning. De jonge cliënten met EMB die wonen op deze jongerengroep zouden graag willen dat deze carport wordt omgebouwd tot speelruimte. De kinderen met ernstig meervoudige beperking die wonen op Veld 1, woonden tot voor kort in de Lier. De kinderen missen de activiteit van het “buitengebeuren” met name auto’s kijken. Daarom zitten zij graag op de oprit, echter dit kan met slechter weer niet meer. Graag willen zij hier een droog plekje hebben om bij weer en wind te zitten. In deze speelruimte willen zij graag nog wat attributen aan de muur om mee te spelen, zoals spiegels, geluiden, knoppen die auto/toeter geluiden nabootsten.