Groot succes 10e Certhon Spinningmarathon voor de Wollebrandcross

Op 10 januari is tijdens de 10e Certhon Spinningmarathon voor de Wollebrandcross in totaal €30.752 bij elkaar gespind. Een fantastisch resultaat voor een geweldig Wollebrandcross-evenement. Zowel tijdens het jeugduur als tijdens de drie uur durende spinningmarathon is weer gebleken dat vrijwilligers, goede doelen, de Wollebrandcross en spinning een goede combinatie zijn.

Trots op jong spinnend Westland!

Om 13.00 uur beet de jeugd het spits af in het Wetering Potlilium Jeugduur. Erg enthousiast kwamen iets voor half 1 onder andere leerlingen van diverse scholengemeenschappen naar de Sosefhal om een fiets te bemachtigen. Wesley Willemsen verwelkomde de ruim 240 jongeren en wist samen met instructeur Nigel Zuidgeest de sfeer in de zaal tot ongekende hoogte te brengen. Met een opbrengst van € 5.382,- mag de jeugd trots zijn op hun inspanningen!

Het dak eraf tijdens de Certhon Spinningmarathon

Om 17.00 uur werden ruim 480 enthousiaste fietsers welkom geheten door presentator Gerben Vreugdenhil. De organisatie liet deelnemers genieten van een aantal hoogtepunten tijdens de afgelopen jaren. Zo warmden Ton van der Heijden de spinners tijdens het eerste uur op met een Amsterdamse zanger. Het tweede uur ging Wesley Willemsen vol gas en wist ook hij de sfeer in de zaal enorm op te voeren. Tenslotte kwamen instructeurs John Zwinkels en Roel de Bakker het podium op, om het derde uur in te gaan. Begeleid door dé leukste band van Nederland sloegen de fietsers zich door dit laatste uur heen. Sommigen hadden zelfs nog energie over om de nummers mee te zingen van de geweldig spelende band SOG.

Jubileumopbrengst

De band wist niet van ophouden en speelde de ene hit na de andere. Na afloop van de drie uur durende marathon verzamelde de organisatie zich op het podium en maakte het geweldige eindbedrag bekend. Organisator van het eerste uur, Bart Duijvesteijn, bedankte álle betrokkenen voor hun jarenlange inzet en steun. De band sloot de Certhon Spinningmarathon in stijl af en speelde nog een keer de sterren van de hemel.

Met een opbrengst van € 30.752,- zijn de goede doelen van de 15e editie van de Van den Bos Wollebrandcross de grote winnaars van deze fantastische spinningmarathon! Op 31 januari vindt de laatste editie van de Wollebrandcross plaats in Honselersdijk met een feestelijke afterparty.

Foto’s

Binnenkort volgen meer foto’s. Nu alvast een impressie.

Met dank aan Koos Ophorst voor de foto’s. Klik op de foto’s of hier voor meer foto’s van de spinningmarathon.

Met dank aan Josje Fotografie voor de foto’s. Klik of op de foto’s voor nog veel meer foto’s van de spinningmarathon.

Geef een reactie